Online EMDR-Vervolgtraining

incl. VAT, free shipping

Delivery Time 1 - 2 Business days

De 4,5-daagse vervolgopleiding is nodig voor een volledig begrip van het therapeutisch gebruik van EMDR en het verantwoord toepassen ervan in complexe situaties.

Informatie

De EMDR vervolgtraining is bedoeld om de therapeut te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR. Hierbij gaat het om behandelingen van patiënten die niet specifiek voldoen aan de diagnose PTSS, maar die symptomatologie vertonen welke het gevolg zijn van ernstige of langdurige traumatisering. Tijdens de training wordt geleerd met protocollen te werken voor diverse EMDR toepassingen, zoals het installeren van eigenschappen met het Resource Development and Installation (RDI) protocol. Daarnaast wordt er geleerd stroef verlopende processen vlot te trekken door gebruik te maken van zogenaamde Cognitive Interweaves.

De vervolgtraining omvat vier en een halve dag en wordt gegeven door drs. Erik ten Broeke (EMDR trainer) en dr. Suzy Matthijssen (EMDR trainer i.o., facilitator). De training is bedoeld voor therapeuten met ervaring op het gebied van psychisch trauma en die eerder een door de VEN erkende EMDR basistraining hebben gevolgd. De training kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in tweetallen. 

De geschatte studiebelasting bedraagt in totaal 62 uur (32 uur onderwijs en 30 uur zelfstudie/huiswerk).

Docenten

Drs. Erik ten Broeke (trainer) is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is vrijgevestigd cognitief gedragstherapeut Deventer. Sinds circa 30 jaar is hij als opleider/supervisor voor de VGCt betrokken bij verscheidene trainingen cognitieve gedragstherapie. Voorts is hij door EMDR-Europe gecertificeerd als senior-trainer EMDR. Samen met Ad de Jongh verzorgt hij al jaren de EMDR-trainingen en schreven zij tal van artikelen en boeken over EMDR, waaronder ‘Handboek EMDR’, ‘Praktijkboek EMDR (deel I en II)’ en ‘Vraagbaak EMDR’. Daarnaast schreef hij – vaak samen met anderen – artikelen/boekhoofdstukken en verscheidene (Hand)boeken over (Geïntegreerde) cognitieve gedragstherapie.

Dr. Suzy Matthijssen (facilitator/ trainer i.o.) is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze is hoofd van het Altrecht Academisch Angstcentrum en hoofd van een intensief traumabehandelingsprogramma en directeur van Enhancing Trauma Treatment - Institute. Ze is supervisor VGCt en EMDR Europe Supervisor. Suzy is gepromoveerd op het gebied van verbeteringen in traumabehandelingen en geeft al jaren trainingen in EMDR 2.0, (intensieve) PTSS behandelingen, angststoornissen en doet onderzoek en publiceert over verbeteringen op het gebied van angst-, dwang- en traumagerelateerde problematiek.

Tarief en Literatuur

Created with Sketch.

De kosten van de Vervolgtraining EMDR bedragen €1050 (exclusief cursusmateriaal). 

Men dient zelf het praktijkboek EMDR deel 1 Praktijkboek: Casusconceptualisatie en aanvullende behandelstrategieën en aanvullende behandelstrategieën aan te schaffen:


 • ten Broeke, E., De Jongh, A., & Oppenheim, H. J., Hornsveld, H., van Pelt, Y. (2022). EMDR deel 1 Praktijkboek: Casusconceptualisatie en aanvullende behandelstrategieën. Pearson Assessment and Information B.V.: Amsterdam [ISBN 978 90 430 3916 1]


 • Reeds in bezit vanuit de basistraining: De Jongh, A. & Ten Broeke, E. (2003: 7e druk 2019). Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Pearson Assessment and Information B.V.: Amsterdam [ISBN 978 90 430 3647 4]

Vereisten en Accreditatie

Created with Sketch.

Vereisten voor deelname vervolgtraining:

 1. Basistraining EMDR Volwassenen door de VEN erkend;
 2. Supervisie en afgetekend supervisiebeoordelingsformulier standaard protocol EMDR; en
 3. Werkzaam zijn op het terrein van de GGZ


Tenminste 16 uur in de week waarvan minimaal 12 uur betrekking heeft op volwassenen.

Voor het behalen van het certificaat van de vervolgtraining is 100% aanwezigheid verplicht. Annuleringsvoorwaarden zijn terug te vinden op de website www.ett-institute.com.
 

 • FGzPt: 26 punten 
 • Nascholing Eerstelijns kwalificatie NIP: 30 punten 
 • VGCt: 32 punten 
 • Nascholing Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP): 28 punten (bij- en nascholing)
 • Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie: 24 punten (nascholing psychiatrie)


 

Data

Created with Sketch.

De online vervolgtraining vindt plaats op:

 • 31 januari 2025: (9:30-ca. 20:00)
 • 1 februari 2025: 9:30-17:00
 • 21 februari 2025: 9:30-17:00
 • 21 maart 2025: 9:30-17:00